Close
Type at least 1 character to search
TORNA A L'INICI

Anna Pujol

COM GESTIONAR ELS EXTRES

I quan haig d’anar a menjar fora, què faig?

La vida social o les vacances són moments que ens porten a menjar fora de casa i sortir de la nostra rutina alimentaria.

És tant necessari com inevitable i s’ha de saber gestionar bé, sobretot aquells que volen seguir un estil de vida saludable.

Quan anem a menjar a fora o fem un extra s’ha d’entendre com una ocasió especial, fora dels hàbits alimentaris del dia a dia. Es solen menjar aliments o productes més densos energèticament, amb més greixos i sucres. No es tracta d’aliments prohibits, però sí de consum moderat.

El primer de tot a l’hora de gestionar els extres és entendre-ho amb coherència, no es tracta de “saltar-se la dieta” sinó de fer un àpat diferent, gaudint de la situació i l’entorn amb naturalitat.

Hi ha diferents estratègies que ens poden ajudar a portar millor els extres o compromisos socials per tal de que no interfereixin davant el nostre objectiu:

  • Una bona planificació: si sabem que tenim un compromís d’un dinar o un sopar, podem adaptar l’alimentació de la resta del dia. Fer un esmorzar correcte i els àpats que no són extra fer-los més lleugers

  • No arribar amb molta gana a l’àpat de l’extra. Si arribem a un restaurant i tenim molta gana, tot ens semblarà atractiu i demanarem més menjar del compte. Millor haver esmorzat o berenat alguna cosa abans per gestionar bé la gana i l’ansietat. No menjar pels ulls.

  • Treure la set amb aigua. Sobretot si ets de beure alcohol o refrescos que siguin per acompanyar l’àpat. Per treure la set millor beure aigua sempre

  • Poder escollir restaurant: cada cop hi ha més restaurants amb opcions saludables, mirar la carta abans d’escollir el lloc on menjar.

  • Prioritzar els extres. Demana allò que realment tens ganes de menjar i que t’aportarà més plaer, i deixa’t allò que tampoc et crida tant. Per exemple, si vas a menjar a fora i et ve molt de gust els postres però no tant les patates fregides, prioritzes el postres i evites picar les patates. O escollir aigua per beure en comptes de cervesa o vi.

  • Incloure verdura i fruita als teus àpats extra. Si anem de menú molts primers inclouen amanides, gaspatxos, cremes de verdures, etc. O bé poder escollir verdures d’acompanyament del plat principal.

  • Si vas a menjar a casa els amics, poder portar tu alguna opció saludable per picar: una amanida atractiva, hummus amb palets de pastanaga, quishe de verdures, cuscús de coliflor, broqueta de fruites, guacamole, picolinis d’albergínia, etc. Et deixo aquí les receptes

  • Menjar a poc a poc i mastegar bé. Això ens permetrà controlar bé les quantitats que el nostre cos necessita i no passar-nos. A més d’afavorir la digestió. Important en àpats on hi ha bufet lliure

  • Compensar aquella setmana amb més exercici i activitat física

  • Gaudir de la companyia, riure i passar-ho bé

Espero que aquests consells et puguin ajudar sobretot en èpoques de festa o vacances.

Si necessites una atenció més personalitzada o vols que parlem del teu cas, truca i reserva hora! 692200696

 

Subscriu-te a la Newsletter