Close
Type at least 1 character to search
TORNA A L'INICI

Anna Pujol

Les dietes per si soles no funcionen

Si estàs pensant en “fer dieta” abans has de saber certes coses.

Què entens per dieta? Que vol dir per tu “estar a dieta”?

Les dietes per si soles no funcionen, si no van acompanyades d’un canvi d’hàbits i estil de vida. 

Si entenem dieta com una restricció alimentaria, prohibicions i passar gana potser serà efectiu a curts termini, però mentalment és esgotador i no es pot mantenir en el temps. Això et portarà a tornar als hàbits d’abans i tornar al punt inicial. Les dietes estrictes poden donar un resultat ràpid però sense constància aquests resultats desapareixen. 

Si vols un canvi permanent has de tenir en compte la teva vida real. Menjar no és opcional, hem de menjar cada dia, per tant, no és una cosa que es pugui començar o deixar. Aplicar petits canvis a la teva rutina alimentària, canvis que et siguin fàcils o et vegis capaç de mantenir en els anys et portarà a l’èxit que busques. 

Et deixo una sèrie de consells per aconseguir el canvi d’hàbits que busques: 

  • No vulguis canviar tot el teu món en un sol dia, comença amb canvis petits de forma gradual 
  • No et proposis allò que saps que no podràs cumplir. Sigues realista i sincer amb tu mateix. 
  • Tingues en compte el teu dia a dia, els teus horaris i la teva vida social. No inventis un escenari que no podràs aplicar. 
  • Planifica bé els àpats a casa i els àpats fora de casa. Tots tenim vida social i ens agrada sortir, pretendre no fer cap extra és enganyar-se
  • Perquè un hàbit s’estableixi a la teva vida necessites temps i constància. No busquis resultats immediats 
  • S’ha de saber adaptar-se als canvis o als imprevistos. La vida no és mai sempre igual, hi ha contratemps i sorpreses, no passa res. 
  • No cal pesar-se cada dia. El teu cos és un sistema obert amb canvis variables, pot haver una diferència d’1Kg d’un dia per l’altre

Si de veritat vols un canvi en el teu cos i en la teva vida, pregunta’t què et surt més a compte: resultats ràpids o resultats duraders?

Subscriu-te a la Newsletter